Waarom kiezen voor dubbel glas?

Waarom kiezen voor dubbel glas?

geplaatst in: Glas | 0

De grootste en meest voorkomende reden dat mensen kiezen voor dubbel glas is het vasthouden van warmte in huis. Door dubbel glas te plaatsen wordt uw huis beter geïsoleerd. Hierdoor wordt de temperatuur in huis een stuk aangenamer. Niet alleen zorgt dubbel glas voor meer warmte in huis, ook bespaart u een hoop geld met het aanschaffen van dubbel glas. Door dat het woonklimaat warmer wordt, kan de verwarming een paar graden lager. Hierdoor bespaart u heel veel geld per jaar op uw energierekening.

Prijzen van dubbel glas soorten

Er zijn verschillende soorten van dubbel glas. De prijs van elke soort hangt meestal af van de mate van isolatie. Dit zie je terug in de prijzen, een hoog isolerend glas heeft bijvoorbeeld een hogere aanschafprijs dan ‘conventioneel’ dubbel glas. Conventioneel glas is dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de twee glasplaten. Dit wordt tegenwoordig nog weinig verkocht. Tegenwoordig plaatsen glaszetters vrijwel alleen nog maar ‘hoogrendementsglas’. Dit wordt aangegeven met ‘HR’. Bij dit glas zit er een speciaal extra hoog isolerend gas tussen de twee glasplaten in. HR-glas heeft weer verschillende waarden van hoge isolatie. Dit wordt aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes er achter HR staat, hoe hoger de isolatiewaarde is.

Inhuren van een glaszetter

Bij het plaatsen van glasplaten is het noodzakelijk om een erkende glaszetter in te huren. De platen zijn erg zwaar en moeten op een exacte wijze geplaatst worden om voor de juiste isolatie te zorgen.  Een glaszetter vraagt vrijwel altijd per vierkante meter een bepaalde prijs. Deze prijs hangt weer af van de isolatiewaarde (HR+). De prijs die gevraagd wordt per vierkante meter ligt ongeveer tussen de €60 en €150 euro. Hiervan is minder dan de helft het uurloon van de glaszetter. Ook is het goed om offertes te vergelijken van glaszetters, omdat het belangrijk is te kijken of de prijzen exclusief of inclusief zijn. Kijk bij het inhuren van een glaszetter dus goed of de prijs inclusief BTW, energietoeslag en verwijderingsbijdrage is. Offertes vergelijken? Dit kan kosteloos en vrijblijvend via Moerstee Glas