Spouwmuurisolatie, een goede investering

Spouwmuurisolatie, een goede investering

geplaatst in: Spouwmuurisolatie | 0

Afgelopen jaar was een goed jaar op het gebied van na-isoleren voor spouwmuren. In Belgiƫ is in 2012 een verplicht kwaliteitssysteem ingevoerd. Dit omdat de renovatiegraad omhoog moet, maar zonder een goede renovatie is alleen mogelijk met goede isolatie. Om slechte kwaliteit en niet perfect werk van de doe-het-zelver te voorkomen is het kwaliteitssysteem ingevoerd. Hierna was er een behoorlijke stijgende lijn te zien op het gebied van spouwmuurisolatie. Er werd door de regering gehoopt op 20.000 spouwmuurisolaties in 2015, dit waren er 20.247. Doel voor 2015 dus bereikt, maar nog lang niet alle woningen en gebouwen zijn voorzien van een goede isolatie.

Besparen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een populaire keuze omdat de investering zichzelf vrij snel terugverdient. De kosten zitten tussen de vijftien en vijfentwintig euro, maar u bespaart daarna wel tot zeshonderd euro op uw energiekosten. Hierdoor duurt het niet lang voordat u de kosten voor spouwmuurisolatie terug heeft verdiend. Daar komt bij dat spouwmuurisolatie een redelijk goedkope ingreep is, die daarna forse besparingen oplevert. Vanwege al deze voordelen, kiezen veel Belgen sinds de invoering van het kwaliteitssysteem voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie toepassen

Een spouwmuur is een muur die uit twee muurdelen bestaat. Deze twee muurdelen zijn aan elkaar bevestigd. De ruimte hiertussen wordt een spouw genoemd. Spouwmuren zijn vochtwerend en daarom ook populair in de Benelux. Een bekend probleem is dat deze muren niet goed isoleren. Hierdoor verliezen huishoudens veel warmte en lopen de energiekosten hoog op. Om deze muren te isoleren worden er kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord. Door deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Door deze manier van isoleren ontstaat er weinig rommel, waardoor het hele proces binnen een dag klaar kan zijn.

De spouwmuurisolatie specialist

Een spouwmuur isoleren kunt u beter overlaten aan een specialist. Ondanks dat het simpel klinkt, is het belangrijk dat u weet wat u doet. Als het isolatiemateriaal verkeerd wordt toegepast kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. De specialisten van Isolatie Bedrijf hebben hier ervaring mee en weten precies van de hoed en de rand. Laat daarom het isoleren van de spouwmuur aan Isolatie-bedrijf.be over. Bij een spouwmuurisolatie heeft u geen vergunning nodig, wat u veel tijd en moeite scheelt. Daarnaast scheelt het u behoorlijk in de energiekosten. Kies daarom nu voor spouwmuurisolatie.