Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie

geplaatst in: Buitengevelisolatie | 0

Van plan uw gevel te isoleren? Wellicht is het een goed idee om gevelisolatie te overwegen! Het aanschaffen van buitengevelisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Wij vertellen u iets over verschillende soorten gevelisolatie en de voor- en nadelen die ze met zich meebrengen.

Voor- en nadelen

Er zitten verschillende voor- en nadelen vast aan het aanschaffen van buitengevelisolatie. Een groot voordeel is dat het een hoge isolatiewaarde heeft. Het bespaart veel energie, en scheelt u veel kosten op dit punt. Verder beschermt het uw woning tegen verschillende factoren van buiten af. Er zal zeer weinig kans zijn op vochtproblemen, en uw woning wordt beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Ook geeft het een compleet andere uitstraling aan uw woning die u gemakkelijk kunt aanpassen aan uw eigen stijl. Het nadeel van buitengevelisolatie, is dat het aanschaffen ervan veel kosten met zich meebrengt. Gemiddeld kost buitengevelisolatie ongeveer €130 per vierkante meter. Dit is een hele investering!

Bepleisteren

De goedkoopste manier van buitengevelisolatie is bepleisteren. Hierbij wordt er pleister materiaal aangebracht op uw buitenmuur. Vaak is dit materiaal crepi. Bepleisteren geeft een strakke, moderne uitstraling aan uw woning en is gemakkelijk aan te brengen.

Steenstrips

Steenstrips zijn eigenlijk niks anders dan gezaagde bakstenen. Als u een bakstenen uitstraling wilt behouden aan uw woning, dan zijn steenstrips een goede vorm van gevelisolatie. Op de gevel van uw woning worden isolatieplaten aangebracht. Hierop worden de steenstrips bevestigd. De stenen met en zonder voeg geplaatst worden.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is iets dat steeds vaker voor komt. Het kan een authentieke uitstraling gevel aan uw huis, maar ook een strakke en moderne. Dit is afhankelijk van de soort hout die u kiest. Vaak wordt voor houten gevelbekleding gekozen uit tropisch hardhout of thermisch hout. Dit zijn soorten hout die lang mee gaan. Er zullen eerst isolatieplaten op uw gevel worden aangebracht, en daar overheen worden de houten gevelplaten geplaatst.

Nieuwe buitenmuur

De duurste vorm van buitengevelisolatie is het plaatsen van een compleet nieuwe gevel. Dit is dan ook de minst voorkomende manier. Als u van plan bent uw complete woning te renoveren, en u wilt uw ramen en deuren verplaatsten, dan is dit een goede oplossing.

Een Isolatiebedrijf inschakelen

Indien u op zoek bent naar een specialist om het isoleren voor u uit handen te nemen, neem dan eens een kijkje op de site van Isolatie Bedrijf uit Gent. De vakmannen van Isolatie Bedrijf zijn deskundig, geven professioneel advies en calculeren wat de exacte kosten en terugverdientijd is van de isolatiemethode die u voor ogen heeft.