Vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten

geplaatst in: Vloerisolatieplaten | 0

Uw vloer isoleren voor meer comfort en een lagere energierekening? Dan is het verstandig om vloerisolatieplaten aan te schaffen! De platen zijn gemakkelijk te plaatsen, en hebben een goede isolatiewaarde. Wat zijn vloerisolatieplaten en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Wij vertellen u hier iets over!

Wat zijn vloerisolatieplaten?

Vloerisolatie zijn isolatieplaten speciaal geschikt voor vloeren. Vloerisolatie wordt steeds vaker toegepast omdat dit meer comfort levert, voor een lagere energierekening zorgt en vochtproblemen in uw woning voorkomt. Verschillende soorten isolatieplaten zijn PUR-, XPS-, glaswol- en polystyreenplaten. Heeft u een gelijkmatige ondergrond, dan is PUR de meest geschikte soort, dit omdat dit stevige platen zijn. Voor een ongelijkmatige ondergrond zijn isolatieplaten bestaand uit glaswol weer geschikter. Glaswollen platen zijn flexibel en kun u met de hoogteverschillen meebuigen zodat alles goed wordt bedekt.

Voordelen

Aan het aanschaffen van vloerisolatie zitten een aantal voordelen. Een voordeel is dat uw energierekening aanzienlijk lager wordt en het een stuk warmer aanvoelt in uw woning. Met isolatie is uw vloer al gauw 5 graden warmer dan wanneer u geen isolatie heeft. Erg comfortabel dus! Een ander groot voordeel is dat vochtproblemen in uw huis verholpen kunnen worden, en uw kruipruimte een stuk droger zal zijn. Dit zal ongewenste schimmels en ongedierte in uw huis voorkomen.

Nadelen

Natuurlijk zitten er aan de aanschaf van vloerisolatie ook een aantal nadelen vast. Zo kunnen er kieren tussen de vloerisolatieplaten ontstaan als de isolatie niet vakkundig is geplaatst. Het gevolg hiervan kan zijn dat de isolerende werking een heel stuk minder wordt! Het is daarom belangrijk dat het secuur en op de juiste manier wordt aangebracht!

Kosten

De kosten van vloerisolatieplaten verschillen per soort. Dit komt omdat elke soort anders is en een andere isolatiewaarde heeft. De kosten van kunnen variëren van ongeveer €5 tot €25 per m2. Dit is exclusief de montage. Door informatie aan te vragen bij de isolatiespecialisten van Javo Isolatie kunt u goed bepalen welke soort in welke prijsklasse het meest geschikt voor u is!