5 redenen om uw woning te isoleren

5 redenen om uw woning te isoleren

geplaatst in: Besparen | 0

Beschikt uw woning nog niet over goede isolatie? Misschien is het een goed idee om te overwegen dit wel aan te schaffen! Er zijn meerdere goede redenen om isolatie aan te schaffen. Bent u benieuwd? Lees dan verder en ontdek 5 goede redenen om uw woningen te isoleren!

Reden 1 – Beter voor het milieu

Een belangrijk punt van isolatie is, is dat het beter is voor het milieu. Dit komt omdat u veel energie bespaart. Doordat u een stuk minder hoeft te stoken, gebruikt u niet onnodig veel energie en vermindert u de co2 uitstoot.

Reden 2 – Minder kosten

Doordat u minder hoeft te stoken om uw huis warm te houden, bespaart u een hele hoop kosten als het gaat om uw energierekening! Een goed geïsoleerd huis kan al snel tot wel €1000 aan energiekosten per jaar besparen. De aanschaf van de isolatie zal een investering zijn, maar doordat u veel energiekosten bespaart, zal het bedrag snel weer terugverdient zijn.

Reden 3 – Waarde van uw woning verhoogt

Doordat uw woning energiezuiniger is, en dus minder milieubelastend, verhoogt de waarde van uw woning. Uw woning zal een hoger energielabel krijgen. Een energielabel geeft de energiezuinigheid van uw huis aan. G is de laagste, en dus het slechtste voor het milieu, en A is het beste label dat uw huis kan krijgen. Het A label betekent dat uw woning niet erg belastend is voor het milieu.

Reden 4 – Onbrandbaar

Veel soorten isolatie zorgen ervoor dat uw huis brandveiliger wordt. Neem bijvoorbeeld glaswol. Glaswol is onbrandbaar en verspreidt geen rook. Als er brand uitbreekt in uw huis, zal het dus minder snel worden verspreid.

Reden 5 – Extra wooncomfort

De laatste reden voor het aanschaffen van isolatie is extra wooncomfort. In de zomer blijft uw huis lekker koel, en in de winter blijft de warmte een stuk beter in uw huis. Ook kan isolatie er voor zorgen dat er minder/geen schimmelvorming in uw huis voorkomt. Dit heeft positief effect op uw gezondheid.

Isolatie laten aanbrengen

Bent u geïnspireerd door de bovenstaande redenen om uw woning te isoleren? Dan is het tijd om offertes aan te vragen en te vergelijken. Via Isolatie-expres.nl vergelijkt u kosteloos en vrijblijvend offertes op het gebied van het (na-) isoleren van uw onderkomen.