Specialist in isolatie

Specialist in isolatie

geplaatst in: Isolatie | 0

Het isoleren van uw huis, maakt het leven in uw woning een stuk comfortabeler en goedkoper. De warmte zal minder snel uw huis verlaten, waardoor u minder kosten kwijt bent aan het stoken. Goed voor het milieu en uw portemonnee dus! Er zijn veel verschillende opties als het gaat om isoleren. U kunt verschillende onderdelen van uw huis voorzien van isolatiemateriaal, en er zijn verschillende soorten materiaal waar u uit kunt kiezen.

Soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten van isoleren. Elke soort heeft weer een andere werking. Voorbeelden van soorten isolatie zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Bent u benieuwd naar een bepaalde soort isolatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Indien u uw onderkomen goed isoleert kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Wilt u een offerte aanvragen voor het isoleren van uw woning? Via WT isolatie komt u direct in contact met isolatiespecialisten bij u uit de regio.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouwmuur. De spouw is een leeg deel tussen twee muren in. Als u deze vult met isolatiemateriaal, zal de kou minder goed uw huis in komen, en de warmte minder gemakkelijk uw huis verlaten. Spouwmuurisolatie kost gemiddeld per vierkante meter ongeveer €15 tot €25. De totale investering van de spouwmuurisolatie zal dat gemiddeld komen op ongeveer €2000. Spouwmuurisolatie is een erg effectieve manier van isoleren en kan wel tot €600 op uw energiekosten besparen! De aanschaf van spouwmuurisolatie is dus snel weer terugverdiend!

Dakisolatie

Bij dakisolatie word er isolatiemateriaal aangebracht op uw dak. Het isolatiemateriaal wordt vaak aan de binnenkant van uw dak geplaatst. De aanschaf van dakisolatie is best prijzig, en kost vaak tussen de €1500 en €3500 euro. Toch is het de meest effectieve manier van isoleren, omdat de warme lucht uit uw huis omhoog zal stijgen. Door middel van een geïsoleerd dak, zal deze warmte uw huis niet gemakkelijk verlaten. Maakt u geen gebruik van de zolder? Dan is het aan te raden om de zoldervloer te isoleren. Zo wordt uw zolder niet onnodig verwarmd, en zal u nog minder hoeven stoken. Dakisolatie zal u ongeveer tot €750 aan kosten aan energie besparen. Dit is gebaseerd op een huis van gemiddelde grote.

Vloerisolatie/kruipruimte isolatie

Bij het isoleren van uw vloer of kruipruimte, zorgt u ervoor dat de vloer een stuk warmer en droger zal aanvoelen. De vloer zal tot wel 5 graden warmer worden. Erg comfortabel als u altijd koude voeten hebt dus! Hiernaast zal vloer- of kruipruimte isolatie er voor zorgen dat vochtproblemen als optrekkend vocht in uw woning aanzienlijk zullen verminderen! Het aanschaffen van vloerisolatie of kruipruimte isolatie zal ongeveer €20 tot €30 per m2 kosten. De besparing zal ongeveer €200 per jaar zijn.

Materiaal

Er zijn veel materialen die worden gebruikt om huizen te isoleren. De meest populaire materialen zijn PUR, PIR, steenwol en glaswol. Elke soort materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voor- en nadelen.

PUR

PUR, ook wel polyurethaan, is een kunststof materiaal dat als schuim wordt aangebracht. PUR is een snel drogend materiaal en dicht goed alle naden en kieren, waardoor het erg goed isoleert. Er zijn twee soorten PUR. Snelwerkende en traag werkende PUR. De snelle variant is erg geschikt voor het isoleren van uw vloer- of kruipruimte. De traag werkende is daar en tegen beter geschikt om uw spouwmuur te isoleren.

PIR

PIR is bijna hetzelfde als PUR. Het verschil is dat PUR als schuim op het te isoleren onderdeel wordt gespoten, en PIR is al verwerkt in platen. PIR platen zijn geschikt voor isolatie als vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en muurisolatie. PIR isolatie is een goede vorm van isoleren.

Steenwol

Steenwol is niet alleen goed voor het warmte isolatie, maar is ook erg geluidsisolerend. Dit voorkomt dat u last heeft van geluiden die van buitenaf komen. Steenwol is een natuurlijk materiaal (gemaakt uit vezels van vulkanisch gesteente), verouderd niet snel, en schimmels op steenwol komen vrijwel nooit voor.

Glaswol

Glaswol is te vergelijken met steenwol. Glaswol bestaat uit gerecycled glas en zand, en is vooral verkrijgbaar in deken vorm. Glaswol wordt vooral als dak of gevelisolatie gebruikt. Glaswol is een erg licht materiaal en kost in vergelijking met andere soorten isolatiemateriaal niet veel. Dit is de reden dat glaswol een veelgebruikt isolatiemateriaal is.